Climaplus - Daikin Warmtepomp
Home Andere diensten Warmtepompen

Warmtepompen: De slimme keuze voor duurzame verwarming

Uw woning verwarmen of koelen op een energiezuinige manier doet u met het gebruik van een lucht-water warmtepomp. Zoekt u een Daikin warmtepomp installateur in de provincie Antwerpen? Climaplus uit Emblem (Ranst) is gespecialiseerd in de plaatsing van Daikin warmtepompen en Daikin warmtepompboilers.

De werking van een warmtepomp

Warmtepompen halen hoofdzakelijk de temperatuur, zelfs bij koud weer, uit de aanwezige buitenlucht en zetten deze over naar de verwarmingsinstallatie zoals het sanitair warm water, vloerverwarming of radiatoren. De warmtepomp haalt dus het grootste deel van de energie gratis uit de buitenlucht. Op deze manier houdt u uw energiefactuur zo laag mogelijk.

Heeft u al vloerverwarming in huis? Dan kunnen wij uw nieuwe Daikin warmtepomp hierop aansluiten. Tegenwoordig is het eveneens mogelijk om de warmtepomp aan te sluiten op radiatoren.

De verschillende systemen van warmtepompen

Daikin warmtepompen zijn beschikbaar in drie verschillende types

Climaplus - Daikin Warmtepomp
Climaplus - Daikin Warmtepomp

Lucht-luchtwarmtepompen

Deze warmtepompen onttrekken warmte of koelte aan de buitenlucht waarna deze in de woning wordt geblazen. De buitenunit is verbonden met één of meerdere binnenunits.

Lucht-waterwarmtepompen

Deze warmtepompen onttrekken warmte aan de lucht door middel van een buitenuit en voeren deze naar het warmteafgiftesysteem met een watercircuit. Ideaal voor nieuwbouwwoningen in combinatie met vloerverwarming of voor renovatieprojecten waar de warmtepomp aangesloten wordt op de radiatoren. Met lucht-waterwarmtepompen verwarmt u eveneens eenvoudig uw sanitair water.

Water-waterwarmtepompen

Deze warmtepompen onttrekken via een dieptepomp warmte aan het grondwater. Voor deze installatie zijn grondboringen nodig. Dit type van warmtepomp is eerder geschikt voor bedrijven.

Wat is een Daikin warmtepompboiler?

Een Daikin warmtepompboiler is energiebesparend en is een prima alternatief voor zonnepanelen. De installatie haalt warmte uit de lucht die gebruikt wordt om sanitair water op te warmen voor gezinnen tussen de 2 en 6 personen. Sommige warmtepompboiler maken het ook mogelijk om koude lucht te verspreiden. U mag rekenen op een lange levensduur, het vergt weinig onderhoud en is een onuitputtelijke energiebron.

De voordelen van een Daikin warmtepomp

Warmtepompen zijn zeer energiezuinig, vergen weinig onderhoud want u hebt geen gasaansluiting of schoorsteen nodig en zorgen voor een grote CO2-uitstoot vermindering. Met een warmtepomp kan je zowel koelen als verwarmen aan een constante temperatuur. Het heeft een geluidsarme werking en is erg gebruiksvriendelijk.

Daikin warmtepomp installateur Antwerpen

Climaplus is een erkende Daikin warmtepomp installateur in de provincie Antwerpen. Samen bekijken we uw project en maken we een voorstel op basis van de wettelijke verplichtingen en uw wensen.

Contacteer ons